FIX HELLAS
Share |
FIX HELLAS 
«Ποια να συγκριθεί µαζί σου!»

Όλες οι στιγµές παρέα µε µια Fix Hellas!

Καλά, ο παππούς έπαθε πλάκα µόλις µε είδε να πίνω µπίρα Fix Hellas!
«Πού τη βρήκες;» µε ρώτησε και τα µάτια του γούρλωσαν από απορία.
«Στο περίπτερο, παππού…. Εδώ και µήνες, όλη η παρέα την έχουµε ανακαλύψει και τη γουστάρουµε τρελά!».
«Δηλαδή, ξαναβγήκε;» λέει σχεδόν συγκινηµένος.
«Τι λέµε τόση ώρα… Γίνεται χαµός µε τη Fix Hellas».
«Και παλιά γινόταν χαµός. Μεγαλώσαµε µε τη Fix και τώρα, βλέπω και εσύ… Αυτή η µπίρα είναι ένα µε την Ελλάδα».
Ο παππούς µέσα σε λίγα λεπτά θυµήθηκε όλη τη ζωή του «Χαρές, λύπες, δυσκολίες, γάµοι, γεννητούρια, πλατείες, καλοκαίρια, δουλειές, όλα µε µια Fix» αναφέρει.

Καθώς έτρεχα στο περίπτερο, ν’ αγοράσω µπίρες για τον παππού και εννοείται και για µένα,  σκεφτόµουν ότι η Fix Hellas εκτός από απολαυστική είναι ιστορική, ελληνικότατη, γι’ αυτό και καµία άλλη µπίρα δεν µπορεί να συγκριθεί µαζί της. 


634 λέξεις για µια ιστορία που ξεπερνάει τα 150 χρόνια!

Όλα ξεκίνησαν από ένα φόνο…
Το 1850 ο Γιάννης Φιξ ζει στο Μόναχο, νοσταλγεί τον πατέρα του και έρχεται στην Ελλάδα για να τον δει. Φτάνοντας στο πατρικό του ακούει δύο πιστολιές. Πλησιάζει στον τόπο που ακούστηκαν τα δυνατά «ΜΠΑΜ» και αναγνωρίζει νεκρό τον πατέρα του. Ο νεαρός Γιάννης τροµοκρατήθηκε…Δεν ήξερε τι να κάνει: να µείνει στην Ελλάδα ή να επιστρέψει στο Μόναχο; Τελικά  µένει και εκµεταλλεύεται το γεγονός ότι  ήταν ο µοναδικός στη χώρα που ήξερε να φτιάχνει µπίρα και ανοίγει το µικρό του εργαστήρι.  Όµως, χρειαζόταν βοηθό για να φτιάξει µπίρα και δεν είχε φράγκα για να πάρει κάποιον. Η λύση ήταν ο γάµος. Παντρεύτηκε, και έτσι είχε και γυναίκα και βοηθό.
 
Ο Κάρολος Φιξ φέρνει πρώτος στην Ελλάδα τον τεχνητό πάγο...
Ο µεγάλος του γιος, Κάρολος, κρατά το µαγαζί όταν πέθανε ο πατέρας του. Η πελατεία µεγαλώνει και ο χώρος πλέον είναι πολύ µικρός για να καλύψει τον τόσο κόσµο που γουστάρει την µπίρα που φτιάχνει. Έτσι, ο Κάρολος Φιξ µεταφέρει το σπίτι του και το µαγαζί του στην εξοχική τότε λεωφόρο Συγγρού.Η µικρή χειροκίνητη βιοτεχνία µετατρέπεται σε ατµοκίνητο εργοστάσιο… Για να γίνει η µπίρα έχει ανάγκη χαµηλής θερµοκρασίας και ο µόνος τρόπος της εποχής είναι το χιόνι που φέρνουν οι αγωγιάτες µε ζώα από την Πάρνηθα. Ο Κάρολος µαθαίνει ότι στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να παράγουν τεχνητό πάγο και έτσι εφοδιάζει το εργοστάσιο µε ψυκτικά µηχανήµατα! Όταν πέθανε και ο Κάρολος, ανέλαβαν το εργοστάσιο οι δύο γιοι του, κάνοντας την επιχείρηση ακόµα πιο δυναµική!

Ο Πόλεµος, οι νέες βάσεις και το «προσωρινό» τέλος…
Ο Πόλεµος και η Κατοχή ξεσπούν. Έτσι, η ζυθοβιοµηχανία Φιξ υποχρεώθηκε να σταµατήσει για λίγο την πρόοδό της.  Όταν ο πόλεµος πέρασε, τα δύο αδέλφια µέτρησαν τις πληγές που προκλήθηκαν στα εργοστάσια και κατ’ευθείαν αναδιοργάνωσαν την επιχείρηση σε νέες βάσεις. Όµως, λίγα χρόνια αργότερα θα έρθει το τέλος της αυτοκρατορίας Φιξ, όταν το όνοµα της οικογένειας ενεπλάκη στις πολιτικές αντιπαραθέσεις της εποχής. Το κλείσιµο της εταιρείας Φιξ έγινε το 1982.

Όλα αρχίζουν ξανά…
Μια τόσο µεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία δεν µπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους επιχειρηµατίες κ. Γιάννη Χήτο και αδελφούς Γιώργο και Ηλία Γκρέκη, που έβαλαν το µεγάλο στοίχηµα και µε πάθος και όρεξη έφεραν και πάλι την µπίρα FIX σε κάθε ωραία στιγµή του Έλληνα. Η πρώτη φιάλη της Fix Hellas εµφιαλώθηκε στο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της Ολυµπιακής Ζυθοποιίας, στη Ριτσώνα Ευβοίας, το Μάρτιο του 2010, ενώ ένα µήνα αργότερα, οι Έλληνες είχαν στη διάθεσή τους την «παλιά αγαπηµένη» τους. 

Η πρωτοβουλία των τριών Ελλήνων επιχειρηµατιών βρήκε γρήγορα µεγάλη ανταπόκριση και η Fix Hellas πρωταγωνιστεί πλέον σε κάθε παρέα! Η µεγάλη ζήτηση έκανε τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας να ανεβάσουν τον πήχη πιο ψηλά: βάζουν τα δυνατά τους και φιλοδοξούν να πετύχουν µερίδιο αγοράς γύρω στο 10%, για τη φετινή χρονιά. Η ιστορικότερη ελληνική µπίρα είναι πάλι εδώ και γράφει νέα κεφάλαια στην ιστορία της, µέσα από την ποιότητα και την υπέροχη γεύση της…


Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ – FIX HELLAS ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!

30 εκατ. ευρώ περίπου επένδυσαν  ο κ. Γιάννης Χήτος και οι αδελφοί Γιώργος και Ηλίας Γκρέκης για να εκσυγχρονίσουν το εργοστάσιο της Ολυµπιακής Ζυθοποιίας, στη Ριτσώνα, Ευβοίας το Μάρτιο του 2010.

Στο 20% της συνολικής ζήτησης µπόρεσε να ανταποκριθεί η Ολυµπιακή Ζυθοποιία το καλοκαίρι του 2010, καθώς η ζήτηση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

150 εργαζόµενοι δουλεύουν αυτή τη στιγµή στην Ολυµπιακή Ζυθοποιία. Όταν ξεκίνησε η λειτουργία της απασχολούσε 30 εργαζοµένους. Η διαρκώς αυξανόµενη ζήτηση της µπίρας Fix έκανε τους µετόχους της εταιρείας, το φθινόπωρο του 2010, να επενδύσουν αλλά 25 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου να προσλάβουν και άλλο προσωπικό.fashion addiction